In heel Europa verhuizen studenten van hun huisadres naar (studenten)huisvesting, al dan niet tijdelijk, in de buurt van hun universiteit of hogeschool. In de meeste Europese landen is de afgelopen jaren het aantal studenten in het hoger onderwijs sterk gestegen en daarmee ook het aantal studenten dat in studentenhuisvesting verblijft. Tegelijkertijd is er in meerdere landen een groot woningtekort, waaronder sterk stijgende huizenprijzen en huurprijzen in stedelijke gebieden, waar ook de hogeronderwijsinstellingen zijn gevestigd. Hierdoor komen studenten en woningzoekenden met elkaar in concurrentie bij het zoeken naar betaalbare woonruimte.

Hoewel er binnen Europa grote verschillen zijn in de manier waarop studentenhuisvesting wordt aangeboden, zijn er ook veel overeenkomsten. In dit boek geven we een overzicht van het beleid en de regelgeving voor studentenhuisvesting in 14 landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Spanje en Zweden.

 

Meer informatie klik hier.